Wzór dokumentu - Oświadczenie pracownika handlowca o obowiązku zachowania w tajemnicy informacji poufnych przedsiębiorstwa

Przygotowany wzór oświadczenia o zachowaniu tajemnicy ma na celu uświadomienie ewentualnej odpowiedzialności prawnej związanej z naruszeniem tej tajemnicy. Jest to szczególnie istotne w przypadku pracowników (np. handlowców) którzy często przechodzą z jednej firmy do drugiej zabierając ze sobą dane klientów i kontrahentów. Pobierz - Oświadczenie o zachowaniu tajemnicy

Pobierz wzór dokumentu: Oświadczenie pracownika handlowca o obowiązku zachowania w tajemnicy informacji poufnych przedsiębiorstwa

Pobierz dokument: Oświadczenie pracownika handlowca o obowiązku zachowania w tajemnicy informacji poufnych przedsiębiorstwa
PDFDOCX

Zachowanie w tajemnicy informacji poufnych jest jednym z podstawowych obowiązków pracowników oraz współpracowników. Każdy pracownik i współpracownik ma obowiązek zachowania tajemnicy wszelkich informacji jakie pozyskał w czasie pracy lub współpracy z przedsiębiorcą. Dotyczy to zarówno wszelkich danych osobowych będących w dyspozycji przedsiębiorcy, jak również elementów, które składają się na tajemnicę przedsiębiorcy, czyli np. informacji o kontrahentach, cenach zakupów, klientach, obrotach. Wszelkie te informacje są dla każdego przedsiębiorcy cenne i wszelkie osoby, którymi się posługuje winny być zobowiązane do zachowania ich w tajemnicy.

Wydarzenie życiowe: PracaStosunek pracy
Gałąź prawa: Prawo pracyIndywidualne prawo pracy
Typy podmiotów: Fundacja, Osoba fizyczna, Przedsiębiorca, Stowarzyszenie

NDA

tajemnica przedsiębiorstwa

nieuczciwa konkurencja

zachowanie tajemnicy

tajemnica

pracownik

oświadczenie

wzór oswiadczenia

Miejsce złożenia: Strona
  • Witam. Pobrałam od Państwa wzór protokołu z posiedzenia zarządu spółki. Wzór aktualny i elegancko sporządzony. Opinia pozytywna w 100%. Barbara, wiceprezes

• Dziękuję za udostępnienie wzoru umowy sprzedaży. Wzór był zgodny z aktualnymi wymogami prawnymi, dzięki czemu nie popełniłam tego samego błędu co ostatnio, ponieważ miałam jakiś wzór, ale nie był aktualny. Pozdrawiam cały zespół. Grażyna z Katowic

® 2011 - 2021 SerwisPrawa.pl sp. z o.o. Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.